Nyhedsbrev september 2020

Fik du læst mine to sidste indlæg på SOR Hundeskole / Facebook?

Det ene handler om ”45 graders hunde” :

Ja, - det kalder jeg dem altså, - de der hunde, - 45 G.-hundene, - dem, som lægger sig ud i linen enten til siden eller fremad i en 45 graders vinkel i deres bestræbelser på at trække deres ejer hen mod en forbipasserende hund. Eller i en anden udgave, hvor hunden rejser sig på bagbenene og stemmer imod linen ligeledes i en 45 graders vinkel, som får Det Skæve Tårn i Pisa til at blegne

………… læs færdig på SOR Hundeskole på Facebook

 

Og hvad har reaktive hunde, - dvs. hunde, som laver udfald mod andre, med alkoholisme at gøre?

 

For rigtig mange hundeejere er dét, at hunden laver aggressive udfald mod andre hunde et stort problem. Men det er et problem, der kan løses. Det kræver dog en seriøs ejer, som virkelig ønsker at løse problemet samt tilstedeværelsen af en anden hund / andre hunde.

Som regel er årsagen til, at en hund er udadreagerende, usikkerhed. Derfor er den bedste opskrift på ikke at få en udadreagerende hund altid at skabe tryghed om sin hund, - særligt i forbindelse med fremmede hunde.

Hvis hunden specielt som hvalp eller helt ung hund oplever utryghed ifm. andre hunde, kan dette forårsage, at hunden ser sig nødsaget til at forsvare sig alene pga. en anden fremmed hunds tilstedeværelse senere hen.

Dette, at en aggression i visse tilfælde kun behøver den blotte tilstedeværelse af en anden hund, som måske på ingen måde "gør noget", - bare passer sig selv, - kigger væk, - med andre ord bare "er" der, for at blive udløst er en gåde for mange.

Jeg hører ofte udtryk som..........."min hund reagerede aggressivt fuldstændigt uprovokeret".

Men man må forstå, at for en stærkt usikker hund med tendens til udfald, så ER alene TILSTEDEVÆRELSEN af en anden hund en provokation.

Jeg sammenligner ofte udadreagerende hunde med mennesker, som er alkoholikere.

………… læs færdig på SOR Hundeskole på Facebook

  

Jeg vil selvfølgelig stadig opfordre dig til at blive medlem af SOR Hundeskole på Facebook, så du kan følge mig endnu tættere.

Status i i gruppen ift. antal medlemmer er i skrivende stund 1428, så gruppen er forøget med 97 personer siden sidst. Som sædvanlig et stort og varmt velkommen til de sidste nye medlemmer.

 

Venlig hilsen
Lise Lindegaard Andersen
Indehaver & Adfærdsspecialist,
SOR Hundeskole

Lise Lindegaard Andersen, Sorø  | Tlf.: 4068 4202 | info@hundeskole.dk