AKTIVITETER

Læs mere om de enkelte aktiviteter under Kurser

Ønsker du at vide mere om kursernes indhold end det, der er beskrevet nedenunder, skal du klikke under ”Aktiviteter” og ”Kurser” i menuen.
 
Tilmeld dig ved at klikke på "online tilmelding" i den lodrette menu til venstre. Vær omhyggelig med at find det undervisningstilbud frem, du ønsker at tilmelde dig.
 
Alle tilmeldinger er bindende. Der forbeholdes ret til ændring af datoerne. Såfremt datoændring finder sted, er tilmelding ikke bindende.
 
 
Sikkert Indkald / Heldagskursus ( Sorø )

At kunne få lov til at løbe løs burde være en hunderet, men at kunne få lov til at gå i fred for andre hunde er både en menneske- og en hunderet.
Hunde, som ikke kommer sikkert ved kald har iflg. dansk lovgivning ikke ret til at løbe løse udenfor private matrikler, - ej heller i Hundeskove.
Hvis man skal kunne tilbyde sin hund et liv med megen frihed på lufteturene, skal man kunne stole på, at den kommer sikkert ved kald. Det kræver en indsats at opnå dette, men også den rette viden.
De fleste kan sætte/dække hunden af og kalde den ind, - eller lade træneren stå og holde hunden, mens man løber væk og dernæst kalder den ind. Måske er hunden oven i købet dygtig til at komme på træningspladsen eller i haven, - men ikke altid på gåturene.
Disse situationer er nemlig langt fra dén, hvor hunden ikke er ”under kommando”, og hvor man ikke har en hjælper, eller hvor man går steder, som byder på mange fristelser.
Hvad gør man, når hunden er på vej mod en anden hund eller et menneske, og man skal kalde den til sig? Hvad gør man, hvis hunden er jagtinteresseret og jager fugle mm?
Lær, hvordan du opbygger det perfekte indkald.

Dagen vil bestå af en teoretisk undervisning indenfor og praktisk træning med hundene udenfor. Hundene skal under teoridelen opholde sig i bilerne.


Dato : Langfredag d. 19. april
Tid : kl. 09:00 – ca. 16:00
Pris : 850 kr.

Hvalpe, - Miljø & Træning ( Sorø )

Mange hundeejere gør sig ikke klart, hvor vigtigt det er at få miljøtrænet deres hvalp, så den ikke udvikler usikkerhed eller angst for lyde-, lugte- og synsindtryk, som er almindelige så snart man kommer udenfor døren. Frem til hvalpen er 16 uger er den speciel modtagelig for tilvænning til sit miljø, fordi hvalpens nysgerrighed i denne periode beviseligt er større end dens frygt for nye sanseindtryk. Det er derfor af allerstørste vigtighed, at man kommer ud med sin hvalp og får den præsenteret for det miljø, trafik, larm, mennesker, stativer, figurer mv., den fremover skal kunne begå sig i.
Men hvad gør man, hvis hvalpen bliver usikker? Hvordan støtter man sin hund og får den præsenteret bedst muligt til alle de fremmede ting?
Her får du den hjælp, du søger, og du kan nøjes med at komme de gange, du kan/vil.
Selvom man opnår den bedste miljøtræning inden hvalpen er 16 uger, kan gode oplevelser i forskelligt miljø være gavnligt for ældre hvalpe også.
Vi arbejder også med lidt begynder-lydighed samt, hvis der er hvalpe på holdet, som går godt i spænd, får de selvfølgelig lov til lidt leg 2 og 2 under opsyn, så alle kun får gode oplevelser. NB! Dette tilbud skal ses som et supplement til den egentlige træning og opdragelse af hunden. Tilbudet erstatter altså på ingen måde den begynder-træning, som tilbydes på Pack Bonding 1 kurset ( Lydighed og adfærdsforståelse for begyndere ).
Ps. Det er det nemmeste at tilmelde sig på SOR Hundeskoles Face Book side.

Træningsdatoer :
Fredag d. 26/4 – 3/5 – 10/5 – 24/5 kl. 16.00


Pris : Kr. 125 pr. gang. Man betaler for de gange, man tilmelder sig. Tilmelding er bindende.

Gå Tur & Træn ( Sorø )

Et tilbud for alle, som ønsker at arbejde med Pack Bonding metoden i mere naturlige omgivelser end på træningsbanen. Det forudsættes, at man har deltaget på Pack Bonding kurset 1 eller tilsvarende, samt at hunden er fyldt 8 mdr. Træningen vil langt overvejende foregå som øvelser på en ca. 1½- timer gåtur i skov/by.
De grundlæggende principper indenfor Pack Bonding repeteres, således at hundene lærer at komme første gang der kaldes, sidde og dække i alle dagligdags-situationer, at passere og ignorere andre forbipasserende hunde og trafikanter samt at følge sin ejer både tæt ved og lidt længere fra.
Ud over lydighedsøvelser kan der indgå enkelte søgeøvelser, så hunden lærer at finde "far og mors nøgler", såfremt de tabes på turen.
Ps. Det er det nemmeste at tilmelde sig på SOR Hundeskoles Face Book side.

Træningsdatoer :
Fredag d. 26/4 – 3/5 – 10/5 – 24/5 kl. 17.00


Pris : Kr. 125 pr gang. Man betaler for de gange, man tilmelder sig. Tilmelding er bindende.

Pack Bonding 1 / Lydighed og Adfærdsforståelse for Begyndere ( Sorø )
- holdtræning for hvalpe & unghunde

Dette kursus er så absolut det mest grundlæggende for enhver hundeejer og derfor også det mest eftertragtede all round-kursus. Her starter vi fra bunden. Vi grundlægger den gode kontakt, - lærer at sætte grænser for hunden, - grundlægger den basale lydighed og kommer hele vejen rundt om, hvad der kræves for at være en god hundeejer.
Start: Lørdag d. 27. april kl. 09.30
( 7 x træning + foredraget "God Ejer - God Hund" / Pris 875 kr.)

Pack Bonding 2 / Lydighed og Adfærdsforståelse for Fortsættere ( Sorø )
- holdtræning for unghunde & voksne hunde

Vi fortsætter her, hvad vi grundlagde på Pack Bonding 1-kurset. Selvom vi kom alle de mest nødvendige øvelser igennem på begynderkurset, er det ikke blevet cementeret i en grad, så man endnu kan stole på hunden. På dette kursus arbejder vi med, hvordan man helt konkret øger graden af lydighed under stigende provokationer.
Start: Lørdag d. 27. april kl. 11.00
( 7 x træning + foredraget "Succesfuld Træning" / Pris 875 kr.)

Pack Bonding 3 / Lydighed og Øvelsesforståelse for Øvede ( Sorø )
- holdtræning for unghunde & voksne hunde

Dette tilbud er for kursister, som har deltaget på både Pack Bonding 1 og 2 eller tilsvarende…..OG….. som ønsker mere fokus på de øvelser, som traditionelt forekommer i prøve-/konkurrenceprogrammer.
Pack Bonding 3 henvender sig derfor hovedsageligt til hundeejere, som har et meget klart mål med deres træning. Man behøver ikke at have en decideret prøve i sigte, men det forventes, at du går op i din træning og arbejder hjemme også.
Men interesserer du dig for et prøve-/konkurrenceprogram ( eksempelvis DKK´s lydighedsprøver, Rally, Færdselsprøven, lydigheden indenfor IGP ( før IPO ), Retrievernes Brugsprøve eller lignende ), er dette tilbudet for dig!
Det forudsættes, at man ikke har særlige adfærdsproblemer med sin hund. Ring evt. og få en snak.
Max. Deltagere : 10 personer.
Start : Søndag d. 28. april kl. 10.00
( 7 x træning / Pris 875 kr.)

Agility for Selvtrænere ( Sorø )
- for kursister, som har deltaget til agility før.

Ønsker du mere træningstid til din agility-træning, har du her muligheden. Et tilbud til dem, som før har gået til agility i SOR Hundeskole. Man står selv for op- og nedtagning af banen.
Dato : Søndag d. 28. april kl. 10.00
Varighed: ca.1½ timer
 ( 7 x træning )
Pris: 300,- kr.
Foredrag " God Ejer - God Hund " ( Sorø )

Du sender hele tiden signaler til din hund. Alt, hvad du gør, og alt, hvad du siger, enten understøtter eller undergraver, hvilken position, du har i forholdet til din hund. Dette har stor indvirkning på, hvordan din hund reagerer på dig. Dette foredrag sætter fokus på den non-verbale kommunikation, du ikke var klar over, du havde med din hund. Lær, hvordan du bliver en god ejer og får en god hund.
Dato : Tirsdag d. 30. april kl. 18.15
Sted : Pedersborg skole, Rustkammervej 76, Sorø
Entre-pris: 150 kr. ( Aktuelle kursister på agility samt Pack Bonding 1-hold deltager gratis i foredraget i Sorø )

Foredrag " Succesfuld Træning " ( Sorø )

I dette foredrag sættes fokus på den bevidste kommunikation, vi praktiserer under selve træningen af hunden. Hvad sker der i hjernen på hunden, når den lærer noget? Hvilke basale lovmæssigheder indenfor indlæringspsykologien bør vi have kendskab til og overholde, når vi træner? Vi ser på raceforskelligheder og hundenes forskellige driftspotentialer, og hvad det betyder i forholdet til vores træning og opdragelse af hunden. Endelig berøres videnskaben bag ”tommelfinger-regler”, emotioner og stressmekanismernes påvirkning af hundens indlæringsformåen.
Dato : Tirsdag d. 7. maj kl. 18.15
Sted : Pedersborg skole, Rustkammervej 76, Sorø
Entre-pris: 150 kr. ( Aktuelle kursister på agility og Pack Bonding 2-hold deltager gratis i foredraget i Sorø
Hundesprog i Praksis ( Sorø )

Mange hunde får problemer ift. andre hunde, - ofte på trods af, at ejer ihærdigt har forsøgt at socialisere hunden så godt som muligt.
Men en god socialisering handler ikke om, at hunden skal ud og lege med en masse andre hunde/hvalpe. En god socialisering handler først og fremmest om at få lov til at vokse op i tryghed ift. andre hunde. Alt for ofte bliver hundens kommunikation mistolket pga. for lille viden på hundens sprog.
Dette tilbud er for dig, som ønsker en større forståelse for hunden og dens sprog i praksis. Kurset er bygget op om et antal hundemøder, hvor 2 hunde sættes sammen ad gangen.
I løbet af de forskellige hundemøder vil der blive kommenteret og fortalt, hvad der sker hund og hund imellem. Alle interesserede er velkomne.
NB! Man deltager som observatør uden hund.
Dato : Lørdag 11. maj kl. 09.00
Pris kr. 150 kr.
Sted : Oplyses ved tilmelding.

Foredrag ”Få Mere Succes ! ” ( Sorø )

Et tilbud for dem, som ønsker at få udvidet deres forståelse for, hvordan man opbygger en rigtig god, hurtig og ikke mindst stabil øvelse.
Man behøver ikke at have deltaget i de 2 forudgående foredrag ”God Ejer – God Hund” samt ”Succesfuld Træning”, men det anbefales, at man deltager i alle foredrag.
Under foredraget gennemgås følgende spørgsmål:
Hvilke faktorer påvirker en øvelsesopbygning ? Hvordan går man systematisk frem ift. disse faktorer ? Hvordan skal man rette en øvelse, man ikke er tilfreds med ? At teste og træne, - hvornår gør man hvad ?
Aftenen slutter af med en eller flere spørgerunder.
En aften, hvor vi hygger i hundens tegn. Max. 8 deltagere ( først til mølle ).
Dato : Tirsdag d. 14. maj
Tid : Kl. 18:15 – ca. 21:15
Pris: 200,- kr.

2 dages seminar i Pack Bonding-Metoden
Målgruppe :

* Alle hundeejere, som ønsker at lære om metoden
* Alle hundeejere, som ønsker at komme godt i gang uden fejlindlæringer
* Alle hundeejere, som ikke har mulighed for at deltage på ugentlige Pack Bonding hold
* Alle hundeejere, som ikke har opnået tilfredsstillende resultater gennem tidligere træning

Deltagere, der ønsker at deltage begge dage, vil blive prioriteret. Herud over kan interesserede, som kun ønsker at deltage på 1. dagen, deltage.

Pack Bonding 1. Del.
Fredag ( Bededag ) d. 17. maj kl. 09.00 – kl. ca. 16.00

Dette seminar er for dig, som ønsker en indførsel i Pack Bonding metoden på 2 dage.
Seminaret er en blanding af teoretisk undervisning indenfor og praktisk træning med hundene udenfor. Under de teoretiske dele skal man være indstillet på, at hundene skal kunne opholde sig i bilen.Kursusbeskrivelse:

1. Hundens oprindelse og flokstruktur
2. Lederskab/Venskab/Forældreskab eller den ansvarlige ejer
3. Basal kommunikation mellem hund og ejer
4. Hundens korrigerende og dæmpende signaler
5. Drifts-forståelse i træning og opdragelse
6. Problemadfærd og deres løsning
7. Konkret træning og problemløsning

Her lærer du at få en bedre kontakt med din hund, - lærer din hund at kunne slappe af og 
være tryg ift. andre hunde. Du lærer, hvordan du kan arbejde med din hund i andre hundes
nærvær, - hvordan du i ro og mag kan passere fremmede hunde. Du lærer i praksis at sætte
grænser for din hund. Du lærer at gå tur med din hund på en afslappet måde, og du lærer,
hvordan du dagligt skal arbejde med din hund, så den får et sikkert indkald.


Pack Bonding 2. Del
Lørdag d. 18. maj kl. 09.00 – kl. ca. 16.00

Kursusbeskrivelse


1. Hukommelsesspor, - kemien bag indlæring
2. Indlæringens love
3. Aktive og passive øvelser
4. Timingens lovmæssigheder
5. Driftsprofilering af en hund
6. Stress og stressbehandling
7. Konkret træning med gængse øvelser

Her bygges videre på de kundskaber og den viden, som du og din hund fik på 1. del. Her lærer du
også, hvordan du benytter din hunds drifter i træningen. Du lærer at bygge øvelser op fra start til
stabil færdighed. Du lærer om forskellige belønningsmåder og teknikker, - og hvordan leg og læring hænger sammen.

Pris : 1.585 kr. ( 1 ejer med hund samlet for begge dage, - ægtefæller/partnere 790 kr. )
950 kr. ( 1 ejer med hund for 1. del, - ægtefæller/partnere 475 kr. )
Tilmelding er bindende. Tilmelding senest torsdag d. 2. maj. 

NB! Der forbeholdes ret til at ændre datoerne.

Lise Lindegaard Andersen  | Tlf.: 4068 4202 | info@hundeskole.dk