Hundens korrigerende signaler

 

Hunde sætter ikke grænser for hinanden i samme målestok, som vi mennesker sætter grænser for vores hunde, - men grænser bliver der sat og grænsesætning er nødvendig for enhver harmonisk sameksistens af sociale individer.

 

Hvordan hunde sætter grænser for hinanden, og hvordan vi kan lære at gøre brug af disse signaler, er dét, som dette foredrag specifikt handler om.

 

Ved at blive bevidst om disse signaler og efterligne dem, kan vi med forbavsende lethed kommunikere til hunden, hvad den må og i særdeleshed, hvad den ikke må – på en hundeforståelig facon.

 

Mange steder får hundeejerne opfattelsen af, at det nærmest er ”forbudt” at sætte grænser for deres hund. Ejerne bliver undervist i at ignorere hunden, når den gør en uønsket/forkert adfærd, og belønne hunden, når den gør den rigtige adfærd. Med denne tilgangsvinkel kan man med mange hunde nå rigtigt langt.

 

Desværre oplever mange hundeejere alligevel at stå frustrerede tilbage, når de på trods af måneders ihærdig træning oplever, at hunden godt nok bliver dygtig til at sit, dække, give pote, dreje rundt og udføre diverse tricks, men samtidig udvikler eller fortsætter med forskellige former for problemadfærd f.eks. udfald/aggression mod andre hunde, - jagt på vildt, - overdreven gøen i haven, - alene-hjemme problemer, - overdreven usikkerhed, - vildskab, - trækken i linen osv.

 

Foredraget ”Hundesprog 1” bør man have overværet for at få det fulde udbytte at dette foredrag, som endvidere bør følges op af ”Hundesprog 3”.

Varighed : 3 timer

Lise Lindegaard Andersen, Sorø  | Tlf.: 4068 4202 | info@hundeskole.dk