Workshops

Her har man mulighed for at supplere eller fordybe sig yderligere i en del  ofte velkendteemner indenfor færdigheds- og adfærdstræning.

Måske gik du glip af den grundige gennemgang af et specielt emne på et af Pack Bonding kurserne, - måske trænger du til at få emnet uddybet eller opfrisket, - eller måske er der et workshop, som berører et emne, der ikke bliver berørt på Pack Bonding kurserne?

Der arbejdes på meget små hold (3-6 stk.) i et workshop. Prisen varierer i forholdet til work shoppens varighed. Se prisen på de aktuelt udbudte workshops under aktivitetskalenderen

De forskellige workshops bliver tilbudt med jævne mellemrum, men jeg vil opfordre dig til at henvende dig, såfremt du har lyst til/behov for ét eller flere kurser, idet jeg også opretter workshops efter behov.

Tilmelding  og dermed betaling er bindende.

Sådan lærer du hunden at gå på fortorv (Sorø)
Varighed: 2 timer

Kursusbeskrivelse: Har du oplevet, at din hund pludselig går ud over fortovskanten og ud på cykelstien eller vejen? Måske så den en kat, en hund på den anden side af vejen eller noget andet tillokkende. Bruger man en lang line eller en flexline, når man lufter hunden, er der god grund til at lære hunden at skelne mellem fortorv og vej. Således kan man undgå farlige situationer, som nemt opstår, hvis hunden springer ud på vejen.

Kom og lær hvordan.
Sådan bruger du boldmotivation (Sorø)
Varighed: 2 ½ timer

Kursusbeskrivelse: At kunne bruge bold/bidereb eller lignende i sin træning af hunden er en udfordring for mange. Ofte lader folk være, fordi hunden ”kører op”, men bolden er et fantastisk redskab i træningen af hunden, som kan hjælpe til at hunden i sin lydighed bliver gladere, hurtigere, mere kontaktsøgende, fokuseret og mere stabil i sine øvelser, hvis man lærer at bruge bolden rigtigt.

Stort set alle pålidelige brugshunde, som arbejder i menneskets tjeneste ligefra narkohunde og jagthunde til politi- og sportshunde lærer deres øvelser på baggrund af boldmotivation. Som familiehundeejer eller hundeejer med interesse for lydighed er dette derfor et must at have et godt kendskab til. Det er ikke nok bare at stå og kaste en bold til hunden. Der er så mange små finesser, man skal være opmærksom på, når man bruger bold/bidereb osv. i sin træning, at det kræver en indgående viden, hvis man skal få det bedste ud af træningen. Det er dette, vi fokuserer på i dette kursus. Samtidig kommer vi også ind på, hvordan man bruger bolden til de forskellige øvelser.

Sådan lærer du din hund at svømme
Varighed: 3 timer (inkl. kørsel)

Kursusbeskrivelse: Vi starter meget tidligt om morgenen på dette workshop, da vi kører i kortege til havet inden feriefolket for alvor dukker op på strandene.
 
Kurset lærer dig, hvordan du hurtigt tilvænner din hund vandet, og hvordan du støtter den i at finde behag i at svømme. Danmark har et af verdens længste kyststrækning og masser af søer, så det er både synd og skam, hvis man ikke kan tilbyde sin hund svømning, fordi den aldrig har lært det og evt. oven i købet er bange for det.
 
Såfremt dette workshop tilbydes 2 gange umiddelbart efter hinanden, kan man komme med 2. gang for halv pris, såfremt man har deltaget den første gang.
 

Sådan miljøtræner du din hvalp/hund
Varighed: 2 timer

Kursusbeskrivelse: Dette workshop henvender sig til hvalpe-ejere, som ønsker praktiske råd og vejledninger i at vænne deres hvalpe/hunde til dagligdagens lidt mere belastende påvirkninger.

Manglende eller for lidt miljøtræning kan resulterer i usikre hunde, som mangler den nødvendig egenskab til at tackle dagligdags påvirkninger og provokationer.

Sådan træner du din usikre hund
Varighed: 3 timer

Kursusbeskrivelse: Usikre hunde har det svært, - især hvis man som ejer ikke har lært, hvordan man skal tackle sin usikre hund, når den udviser nervøsitet eller angst.
 
Mange ejere gør i den bedste tro det stik modsatte af, hvad der godt for hunden, og kommer derfor til at forstærke og med tiden forøge hundens usikre væsen. Alle hunde gennemgår faser i deres liv, hvor de bla. pga. hormonsvingninger oplever større eller mindre usikkerheds perioder. Ved en forkert påvirkning fra ejerens side eller forkert rådgivning fra adfærdsbehandlere/trænere, kommer hunden til at udvikle sig i en usikker retning.
 
Lær, hvordan du bedst støtter din hund, så din hund kan leve livet med størst mulig sikkerhed.
 

Sådan får du god kontakt til din hund

Varighed: 2 timer


Kursusbeskrivelse: En god kontakt er grundlaget for en god lydighed. Ingen kontakt, - ingen indlæring.


Mange oplever, hvor svært det er, at skabe kontakt med hunden, når der er andre hunde, mennesker osv. i umiddelbar nærhed. Hvorfor vil hunden f.eks. ikke tage imod ensige interessere sig det mindste for en lækker godbid i en given situation, - og kan man gøre andet end at ændre situationen? Der er mange måder, hvorpå man kan få en god kontakt med sin hund. Det handler ikke kun om gode godbidder og sjovt legetøj.

 

 

 

Sådan får du et sikkert indkald

Varighed: 2 timer


Kursusbeskrivelse: At kunne få lov til at løbe løs burde være en hunderet, men at kunne få lov til at gå i fred for andre hunde er både en menneske- og en hunderet.


Hvis man skal kunne tilbyde sin hund et liv med megen frihed på lufteturene, skal man kunne stole på, at den kommer sikkert ved kald. Det kræver en indsats at opnå dette.


De fleste kan sætte/dække hunden af og kalde den ind, - eller lade træneren stå og holde hunden, mens man løber væk og dernæst kalder den ind. Men disse situationer er langt fra dén, hvor hunden ikke er ”under kommando”, og hvor man ikke har en hjælper. Hvad gør man, når hunden er på vej mod en anden hund eller et menneske, og man skal kalde den til sig? Lær hvordan du opbygger det perfekte indkald.

 

 

Sådan sætter du grænser for din hund
Varighed: 3 timer

Kursusbeskrivelse: I dagligdagen er det nogle gange nødvendigt at skulle sætte grænser for hunden. Fuldstændig afhængig af den enkelte hunds psyke og karakter, skal disse grænser sættes på forskellig vis.

 

Det er en myte, at man ikke skal sætte grænser for følsomme ja endog usikre/nervøse hunde ligesom det er en myte, at voldsomme, dominerende hunde skal have det ”hårdt”.

 

At sætte grænser for en hund bevirker heller ikke, at du ødelægger forholdet mellem dig og din hund, - tværtimod! Lær, hvordan, hvorfor og hvornår vi skal sætte grænser for vores hund.

 

 

 

Sådan lærer du din hund at ”gå pænt”
Varighed: 2 timer


Kursusbeskrivelse: Indlæringen af denne færdighed skaber i den grad problemer for den almindelige hundeejer, som på trods af megen træning ikke opnår de ønskede resultater på dette punkt.


Mange hunde responderer ikke ”efter bogen”, når man prøver at gøre, som instruktøren...eller ”bogen” foreskriver. Kom og lær hvordan du effektivt får din hund til at gå pænt uden at hive din arm dobbelt så lang eller rive din skulder af led.

 

 

Sådan styrer du din hunds jagtadfærd

Varighed: 2 timer 


Kursusbeskrivelse: Mange hundeejere har problemer med at deres hund jager Genstand for disse jagter kan være alt lige fra kondiløbere, cyklister, barnevogne, fejekoste, støvsugere, cyklister og biler, men det kan selvfølgelig også være mere ”almindelige” byttedyr så som fugle, harer og hjorte.


I dette workshop lærer du, hvordan du får styr på din hunds jagtlyst.

 

 

Sådan træner du 2 hunde på 1 gang

Varighed: 2 timer


Kursusbeskrivelse: Efterhånden er det blevet meget populært at have 2 eller flere hunde. Det stiller langt større krav til hundeejeren, at få en god lydighed på to hunde end bare på en enkelt.


Rent konkret er der mange gode praktiske råd at få til at træne og håndtere to eller flere hunde. En del ejere oplever, at hundene hver for sig er rimeligt håndterbare, men når de sættes sammen er det som om de begge hver især ”glemmer”, hvad de har lært. Har du også fornemmelsen af, at du bliver degraderet til ”lineholder”, når du har begge dine hunde sammen?

 

 

Sådan cykler du med din hund

Varighed: 1½ time


Kursusbeskrivelse: Når en hund er fyldt 1 år, kan man begynde at tage den med på cykelture. At cykle med hunden er specielt for højenergiske hunderacer en god måde at få motion på, men at cykle med en hund kan være risikabelt, hvis hunden ikke har lært nogle basale kundskaber.

Man skal til kurset selv medbringe en cykel.

 

 

Sådan aktiverer du din hund 

Varagtighed: 2 timer

 

Kursusbeskrivelse: Helt op til 80 % af al problemadfærd hos hunde skyldes understimulation. Ved at sætte fokus på forskellige aktiviteter, i dagligdagen hjemme såvel som på gåturen bliver hundens dag mere spændende og dermed stimulerende. Få en masse inspiration til at gøre livet udfordrende og udviklende for din hund.

 

 

 

Sådan lærer du din hund apportering

Varighed: 2 ½ timer


Kursusbeskrivelse: Apportering er en øvelse, som volder mange entusiastiske hundeejere problemer, og det er en af de mest komplicerede øvelser, hvor mange ting skal gå op i en højere enhed, før den korrekte udførsel nås.


Om det er jagthunden, der skal apportere dummies eller lydigheds-hunden, som skal apportere en træ-apport, kan man få hjælp på dette kursus.

Lise Lindegaard Andersen, Sorø  | Tlf.: 4068 4202 | info@hundeskole.dk