Brev fra Rita

 Af hundeejer Rita, maj 2009

 

Hej Lise.

 

Så lykkedes det at få kåret Babette i dansk Politihundeforening med et flot resultat.(101,6 af 110 mulige)

 

Ikke mange troede hun ville blive til en pragtfuld hund, da jeg købte hende for 1 1/2 år siden.

 
 
Da jeg havde haft hende i 14 dage mente min datter Winnie at jeg skulle ringe til dig og få nogle gode råd til håndtering af hendes aggressioner overfor fremmede hunde, og du stillede her dagen efter med begge dine hunde, som på skift blev udsat for Babettes angreb (på afstand).

 

Jeg husker du sagde at du var glad for at jeg var en ”gammel" hundefører og tidligere havde haft ”genbrugshunde" (Babette var 11 mdr. da jeg fik hende). Da seancen med forsøg på socialisering var forbi for den dag, fik jeg besked på at træne forskellige øvelser inde og ude, og så ville du se hende igen 14 dage efter.

 

Da du kom igen efter 14 dage syntes både du og jeg at der var sket så store fremskridt, at jeg kunne begynde på et 8 ugers hold hos dig i Sorø. Jeg glemmer aldrig mine medkursisters reaktion når Babette og jeg entrede banen, og alle de andre hunde skulle jages væk (iflg. Babettes mening) Du sagde til mig bare lad som ingenting, og bliv ude i udkanten af flokken, så vænner hun sig til at ingen æder hende.

 

Der gik vi så de næste 5-6 uger og efterhånden vænnede hun sig til de andre. (Hun kom fra en flok på 7) så hun var vant til andre hunde, bare kun der hvor hun var født. Hun manglede i den grad socialisering.

 

Barbette i en fælles afdækning

 
Da kurset på 8 uger var gået var vi nået så langt, at vi kunne være i nærheden af de andre og ikke alle så længere skævt til os, men kunne nu se hvad træning, og det at holde ud kan give af resultater.

 

Vi startede nu på dit næste hold sammen med flere fra første hold, (nu turde de godt gå sammen med os) og efter få uger her, startede jeg igen i PH Holbæk afd. hvor jeg havde trænet en del år. Du satte mig endda i forbindelse med Brian (figurant) og jeg startede nu med at køre til Vordingborg 2 gange om ugen de næste 9 mdr. og træne c. arbejde (bide i ærme).

 

Socialisering i byen

 

Jeg er dybt taknemmelig for al den hjælp din træning har givet Babette og mig, det beviser bare at det betaler sig at gå til din træning, og at man ikke skal give op, selvom det er op ad bakke en tid.

 

Babette er nu den skønneste Doberman, og kan færdes med alle mennesker og hunde(kan lege med alle vores træningskammerater).
 

Barbette

 

Jeg sender dig en varm tanke, når folk på træningspladsen kommer og siger, hun er vel nok en dejlig hund, vi havde aldrig troet at du fik en hund ud af hende.

 

Med Kærlig Hilsen

 

Babette og Rita

 

Lise Lindegaard Andersen, Sorø  | Tlf.: 4068 4202 | info@hundeskole.dk