Åbent brev til Dyrefondet

Åbent brev til Dyrefondet                             

                                                                    Dato 16.05. 2011

I mit arbejde som adfærdsspecialist og instruktør for hundeejere på mine hundeskoler, arbejder jeg hårdt for bl.a. at påvirker ikke bare hundene, men i særdeleshed deres ejere til at udvise størst mulig hensyn til andre mennesker, andre hunde og naturens vildt, når de færdes med deres hunde i offentligheden.

Jeg faldt forleden over jeres blad (nr. 6 - december 2010 / januar 2011 - 65. årgang), og da jeg havde læst artiklen "Dogwalker: Tavshed er guld", måtte jeg reagere. Jeg vil derfor gøre jer opmærksom på, at jeg har skrevet vedlagte artikel.

At skulle sidde og læse 3 siders forherligelse af en person, som opfører sig så hensynsløst i forholdet til andre i Dyrefondets blad overrasker mig og gør mig både ærgerlig og vred. Det er en form for blåstempling af sådan en opførsel at bringe sådan en artikel, og det bidrager til at gøre mit og andres praktiske arbejde med af få folk til at se fornuften i at opføre sig hensynsfuldt sværere.

Der er et udtryk, som hedder "Walk the talk". Det synes jeg bestemt ikke, I mestrer i denne omgang. Jeg undrer mig over, hvorfor man i Dyrefondet vælger at skrive og bringe sådan en artikel og så samtidig prøve at opfordre folk til at udvise hensyn til hinanden ved at holde hundene i snor. Der er her ganske simpelthen ikke overensstemmelse mellem det, I står for, og det I vælger at skrive. Hvorfor?

Jeg håber inderligt, at I selv kan se jeres utroværdighed her, og jeg vil meget gerne opfordre jer til at lave en artikel om, hvordan man BØR opføre sig i en hundeskov, - og andre steder, hvor det er tilladt at gå med sin hund løs. Og det hvad enten man er professionel hundelufter eller almindelig hundeejer.

Der er store problemer med mange hundeskove, og jeg får ofte hunde i behandling, fordi folk tror, at det i en hundeskov er tilladt bare at lade hundene løbe og overlade dem til sig selv uden hensyntagen til andre, - fuldstændig som det fremgår i jeres artikel om denne hundelufter. Når folk ikke har kontrol over deres løse hunde, sker der ofte både overfald og overgreb, men dem, det går ud over lærer jo hurtigt at fortrække sig fra disse steder, og de "overlevende" er dem, som nogle gange uhæmmet er brugere af disse hundeskove. Det ER et problem, og jeg er overbevist om, at artikler som den omtalte er med til at cementere det.

Jeg håber, at I vil prøve at rette op på min tiltro på Dyrefondet som en forening, der er talsmand for både dyrevelfærd og hensyntagen bland dyreelskere.


Med venlig hilsen
Lise Lindegaard Andersen
Tlf. 5783 4661
SOR Hundeskole
Center for Træning & Adfærdsbehandling via Pack Bonding
www.hundeskole.dk


Læs Lises artikel "Når hensynet hensygner" (klik her)

 

Lise Lindegaard Andersen, Sorø  | Tlf.: 4068 4202 | info@hundeskole.dk